Workum dat is veel gezelligheid

Workum dat is veel gezelligheid maar ook watersport, kunst en cultuur, leuke winkels, fijne terrasjes en het mooiste plein van Friesland.

U vindt veel informatie op de website  workum.nl 

Lekker dineren in een gezellig restaurant of een snel een hapje eten of gewoon even snacken. U vindt het allemaal in deze gezellige elfstedenstad.

Wilt U alles weten over lopende activiteiten :  www.workum.nl

En voor de geschiedenis: warkumserfskip  &  workum in beeld 

 

Cultuur

Cultuurhistorisch gezien heeft Workum een rijke geschiedenis en er zijn verschillende culturele bezienswaardigheden die je kunt verkennen:

  1. Jopie Huisman Museum: Dit museum is gewijd aan het werk van Jopie Huisman, een bekende Friese schilder en autodidactische kunstenaar die in Workum woonde en werkte. Het museum toont een uitgebreide collectie van zijn schilderijen en tekeningen.
  2. Warkums Erfskip: Dit is het lokale museum van Workum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad en de regio. Het museum toont artefacten en documenten die de cultuur en het leven van de inwoners door de jaren heen belichten.
  3. Ateliers: Naast deze twee musea zijn er in Workum ook veel beeldend kunstenaars te vinden in diverse ateliers. Zie deze website voor de adressen.
  4. Sint Gertrudiskerk: Deze kerk is een opvallend monument in Workum en heeft een prachtige architectuur. Het is een van de vele kerken in de stad die getuigen van het rijke religieuze verleden van de regio.
  5. Cultuurfestival Workum: Gedurende het jaar vinden er verschillende culturele evenementen en festivals plaats in Workum. Het cultuurfestival (o.a. Uitfestival in september) biedt vaak muziek, dans, kunsttentoonstellingen en andere culturele activiteiten.
  6. Natuurlijk is er op cultuurgebied nog veel meer te beleven. Voor een gezellige avond uit naar een van de voorstellingen in het Kultuerhús Klameare. Of bezoek het filmtheater ( 1e en 3e avond van de maand)
  7. Keramiek Workum: Workum staat ook bekend om zijn traditionele Friese keramiek. Je kunt verschillende ateliers en winkels bezoeken waar je dit ambachtelijke aardewerk kunt bewonderen en kopen.
Logo Stichting Cultureel NUT Workum

Voor een leuke avond uit in Workum

Workum - logo muziek begrijpt u het

We horen veel maar we luisteren weinig.

Logo filmtheater Workum

Iedere 1e en 3e woensdag van de maand draait Filmtheater Workum om 20:00 uur een film aan de Emmabuert 16.

Stichting de Paupers houdt zich bezig met het maken van theater, beeldende kunst en muziek.

Stichting de Paupers houdt zich bezig met het maken van theater, beeldende kunst en muziek.

Ontdek de stad met een rijke watergeschiedenis

Het EO programma Geloof en een hoop liefde (GHL) heeft een mooi tijdsbeeld gemaakt over Workum.

Workum behoort tot de gemeente Súdwest-Fryslân. GHL is al langs geweest en via onderstaande linken kunt U alsnog genieten van prachtige en inspirerende verhalen uit deze Friese elfstedenstad.

GHL heeft 5 uittips voor u op een rij gezet.

1. GHL-tip: It Griene Strân
2. Pottenbakkerijen
3. Brekkenroute
4. Werf De Hoop
5. Museum Warkums Erfskip 

En vergeet U ook niet tijd in te ruimen voor bezoek aan musea, galeries of een van de vele ateliers.

Teveel om op een dag te doen. Gelukkig zijn er voldoende hotels of een B&B.

GHL uitzending ma 9-1-2017

GHL uitzending di 10-1-2017

GHL uitzending do 12-1-2017

GHL uitzending wo 11-1-2017