header website BSW

Rein Veldboer bij Kunst van Petra

moeder met kind
waternimf

Door het niet doorgaan van de ARTWORKum is in overleg besloten dat Rein Veldboer nu zaterdag 11 juli aan het werk te zien zal zijn bij Kunst van Petra.

En wellicht is hij ook nog aanwezig tijdens de 2e zondag van de maand (12 juli) als de kunstroute Workum weer wordt gehouden.

Voor Rein is houwen in hard materiaal een tijdloze bezigheid. Niet alleen het eindresultaat is voor voor hem een doel, het gaat hem juist om het beeldhouwen op zich. Hij werkt voornamelijk handmatig en de tijd is ondergeschikt. Gebruik van machines komt amper voor. In het allereerste beginstadium gebruikt hij wel eens de kettingzaag in het hout of de dwarsslijper in steen om even op te schieten. De rest is vrijwel geheel handwerk met hamer en beitel, raspen en schuurpapier. Behoedzaam toewerken naar de eindvorm, voor elk detail alle tijd en zorg nemen.Met kennis van zaken, met inachtneming van de eigenschappen van het materiaal naar een eindproduct toewerken. Deze ambachtelijke werkwijze geeft de meeste bevrediging. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in het ambachtelijke.

En natuurlijk kan hij U iets vertellen over zijn beelden die in het atelier bij Kunst van Petra aanwezig zijn.

Ook bij Rik Denekamp en bij The Teaspoon in de Begine staan beelden van Rein Veldboer.

koch pottery

Siete Koch (Kochpottery) zal zaterdag 11 juli tussen 14:00-17:00 uur bij goed weer ook buiten aan het werk zijn.

Het is komende zaterdag een klein kunstpleintje.     

Deel