Website publishing : CePe produkties Workum       |        © Copyright Stichting Beeldenstad Workum  2011         |      Logo : Frans Rijpstra Hoogezand       |        Disclaimer      |   
www.wigle.eu
logo Beeldenstad Workum kunst & Cultuurstad
volg ons op facbook
volg ons op Youtube
volg ons op twitter
vogel Wigle Engelsma  reiger staal hout hergebruik

Angela Terra
Ik ben Angela Terra, 33 jaar en woonachtig in Wirdum.
Op dit moment zit ik in mijn vierde jaar van de opleiding Leisure Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.
In augustus 2011 hoop ik deze opleiding af te ronden. Mijn afstudeerstage doe ik bij Stichting Beeldenstad Workum, waarvoor ik samen met Jelbrich Stegenga een beeldhouwmanifestatie organiseer. Ik blijf tot april 2011 bij deze stichting, omdat ik dan nog 9 weken een moduul op school moet volgen. De beeldhouwmanifestatie zal plaatsvinden in de maand juli. Doordat we deze manifestatie van A tot Z regelen is dit een zeer interessante opdracht, waarin we heel veel kunnen leren.
Angela Terra

Samenwerking met Stenden Hogeschool - Leeuwarden

Jelbrich Stegenga
Jelbrich Stegenga
Ik ben Jelbrich Stegenga en ben 22 jaar. Ik ben studente Leisure Management en doe dit aan Hogeschool Stenden in Leeuwarden. Ik zit nu in het laatste jaar en dat betekent dat ik ga afstuderen. Ik hoop dit te doen bij Stichting Beeldenstad Workum.
Omdat ik mijn studie heb gekozen om in de toekomst professioneel evenementen te gaan organiseren, lijkt het mij ontzettend leuk om een beeldhouwmanifestatie in Workum te organiseren.
Daarnaast moet ik ook nog een scriptie schrijven, die als onderwerp cultuurtoerisme in de Zuid West Friesland heeft. Dit interesseert mij, omdat ik zelf ook in deze hoek van Friesland woon, namelijk in Oudemirdum. Hierbij hoop ik een aanbeveling te kunnen doen om meer cultuurtoeristen naar de regio te halen.

Ik hoop dus tot en met augustus 2011 aan Stichting Beeldenstad, als stagiaire, verbonden te zijn en daarmee mijn diploma te behalen. Ik denk dat ik het hier erg naar mijn zin ga hebben omdat we van begin tot eind bij een evenement zijn betrokken en ik erg leuke collegae om me heen heb.
Nellie Procee
Ik ben Nellie Procee en ben 4ejaars student Beeldende therapie aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik ben bij Beeldenstad betrokken in verband met mijn afstudeer scriptie. Ik wil onderzoeken of je als Beeldend Therapeut kunt werken als gemeenschapkunstenaar. Gemeenschapskunst houdt in dat een kunstenaar samen met een groep mensen (zonder kunstzinnige achtergrond) samen een werk maken. Als resultaat van mijn onderzoek wil ik een beeldend project opzetten dat gebaseerd is op de kernwaarden van gemeenschapskunst. In opdracht van Beeldenstad Workum ga ik een beeldend project opzetten geïnspireerd op de filosofie van Jopie Huisman. Het doel hiervan is dat Beeldenstad in Workum en haar omgeving gaat leven. Dit project zal daarom plaatsvinden ruim voor de Manifestatie in de zomer.Ik heb er zin in!
Nellie Procee