Persbericht

Kunstroute 2019 Workum - het bezoeken waard

Het is een mooie traditie dat in het eerste weekend van mei de ateliers en galeries in onze stad open zijn. Dat is dit jaar dus opnieuw het geval op 4 en 5 mei van 12.00 – 17.00 u. Het aardige hiervan is dat je zo maar even heel vrijblijvend binnen kunt lopen op adressen waar je dat doorgaans minder gemakkelijk doet. En voor de kunstenaars is dit niet minder plezierig, zij vinden het altijd de moeite waard om te vertellen over dat wat hen bezighoudt.

Een win-win situatie dus: bezoekers hebben de gelegenheid om te genieten van bijzondere dingen en kunstenaars vinden het fijn om met hen in gesprek te raken.

De kunstroute ziet er elk jaar ook weer een beetje anders uit. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met de deelnemers. Enkele leden gaven er de voorkeur aan niet verder te gaan met de Kunstkring en helaas moesten we afscheid nemen van galerie De Vereeniging, galerie Ada Stel en galerie Zofier. Dat neemt niet weg dat er veel te genieten valt bij de vertrouwde adressen van Henk de Boer, Marian Kort, Piets Althuis, Petra van Stam,  Siete Koch (nu op Merk 13) en Frans Berkhout.

Met veel plezier voegen we aan deze vertrouwde adressen nu een paar nieuwe toe: In de Begine heeft op nr. 31 Henk van Ravenhorst zijn galerie geopend (www.HNK/RArt) en verder zijn er als nieuwe leden bijgekomen Suzanne Eltink op Noard 109 met ‘Kunst met een boodschap’ (www.artbysuus.nl) en Matteke de Vries op Súd 143 met haar schilderijen (www.matteke.nl). Aan de kunstroute doen tenslotte ook mee Museum Jopie Huisman en het prachtig ingerichte museum in de Waag van Warkums Erfskip.

Verder wijzen we graag op de kunstpanelen die door de hele stad bevestigd zijn aan lantaarnpalen. Deze panelen tonen het werk van kunstenaars die geboren zijn in Friesland en van wie hun werk in een Nederlands museum is opgenomen. Op deze wijze worden alle musea, galeries en ateliers met elkaar verbonden.

U wordt van harte uitgenodigd ‘kunst te komen kijken’ op 4 en/of 5 mei in tijdens de Kunstroute 2019 in Workum.

informatie voor de redactie

Mailadres :  info@beeldenstadworkum.nl

Contactpersonen:

Cees van Stam              0612725738            www.beeldenstadworkum.nl

Albert Althuis               0515-542282           www.pietsalthuis.nl/

Kunstroute 2019 Workum
Deel