Nieuws van Stichting Beeldenstad krantenkoppen

Nieuws van
Stichting Beeldenstad Workum
&
Kunst in Workum

Laatste nieuws

Sfeervolle winterfair Workum

De magie was te beleven op de sfeervolle winterfair Workum 2023

Dit jaar 2023 hebben we met de deelnemers van Kunst in Workum meegedaan aan de sfeervolle winterfair Workum. We waren te gast bij het atelier Kunst van Petra. Hier was een verzamelexpositie ingericht waar alle kunstenaars drie werkstukken hadden ingebracht. De start in de ochtend tijdens de opbouw deed het ergste vrezen. Wat een regen!
Maar de weergoden hadden een mooie verrassing voor Workum want tijdens  de 12e editie van dit sfeervolle evenement bleef het zo goed als droog.

Tijdens de sfeervolle winterfair Workum was het gehele centrum (Noard, Súd, Merk en Begine) afgesloten voor doorgaand verkeer. Op de Merk was er overdekte terrassen voor gezamenlijk gebruik voor de diverse foodtrucks. De binnenhaven was sfeervol aangekleed met prachtig verlichte skûtsjes. Op het kinderplein waren er diverse kinderactiviteiten en een draaimolen.

Het atelier was omgedoopt tot tijdelijk kunstplein. Een prachtig verlicht pad en poort leidde naar het atelier. Matteke en José hadden zich hier op uitgeleefd met als gevolg een zeer uitnodigend entree.

Sfeervolle winterfair Workum

De belangstelling was geweldig. Jong en oud, hele gezinnen en vriendengroepen. Ook nieuwsgierige mensen die misschien niet zo vaak of nooit een galerie bezoeken. Omdat we natuurlijk vooraf wel nieuwsgierig waren of we veel bezoekers zouden krijgen was besloten maar even te turven. Aan het eind van de avond hadden we ruim 800 streepjes. En dan zijn er ongetwijfeld nog de nodige gemist.

Beeldenstad Workum

winterfair 2023

Oudere nieuws items

Nieuwsitems per jaar

2023 (4)

2022 (3)

2020 (3)

2019 (3)

2018 (6)

2017 (6)

2016 (8)

2015 (10)

2014 (16)

2013 (11)

2012 (2)