Kunstroute Workum mei 2021

Kunstroute Workum mei 2021 net even anders

Kunstroute Workum mei 2021 net even anders

Kunstroute Workum mei 2021. Normaal gesproken zouden we dan alle vlaggen uit hebben en de kunstboekjes klaar.
Maar ja, Corona. Daardoor gaat toch alles net weer even anders dan een normaal jaar. Maar het gaat goed komen.

Dus eerst even heel positief beginnen. Dit jaar drie nieuwe kunstenaars in het boekje.

Ad Kling stelt zich even voor:

Ik schilder al mijn hele leven. Vroeger goed opgeleid in grafische technieken waarbij penceelvaardigheid een must was. Dit komt mij nog steeds goed van pas.  Sinds 2003 woon ik in Friesland (Workum), hiervoor in Utrecht.  Schilderen is mijn lust en leven. Ik besteed er veel aandacht aan, maak veel portretten en landschappen, zoek naar moeilijke opdrachten en uitdagingen.

John Botas stelt zich even voor.

Na een drukke verbouwing hopen we (John & Renske) begin mei de deuren te kunnen openen voor:

SpooneyWorld.
Ooit begonnen als een droomwereld van een kleine jongen, inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf waar de inmiddels volwassen Botas nog elke dag bouwt aan zijn eigen ideale wereld.

Schilderijen:
Daarnaast is Botas een beeldend kunstenaar. Als klein jongetje was hij al aan het tekenen in zijn schoolschriften. Later heeft hij dit vertaald naar het witte doek.
Het werk van Botas staat altijd voor een krachtig lijnen spel gecombineerd met helder kleurgebruik. Hij is niet bescheiden en kleurt graag de wereld waarin we wonen.

Marjolein Adema stelt zich even voor.

Ik ben net in Workum komen wonen op Noard 23 A. Ik zie het als een huiskamergalerie waar iedereen welkom is voor inspiratie op creatief vlak en bewustwording.
Op mijn website kunt u verder kennismaken met mij en onder “eigen werk” treft u de diverse disciplines op creatief vlak; schilderijen, beelden, muurschilderijen.
Mijn creatieve werk is een afspiegeling van mijn ontwikkeling op dat moment. Heerlijk om hier expressie aan te geven door iets te scheppen.

Normaal gesproken zou de kunstroute dit jaar op 1 en 2 mei vallen. Maar een echte kunstroute valt er door de huidige Corona maatregelen nog niet te doen.  De musea zijn helaas nog gesloten. Maar hier en daar kunt u al wel terecht bij een atelier.  Als de vlag uithangt kunt u even binnenlopen.  Probeert u wel de Corona maatregelen in acht te nemen. 
Loopt u alvast even door het onderstaande boekje Kunst in Workum voor dit jaar. Het is weer de moeite waard.
We hopen dat we weer vol kunnen inzetten op een “echte” kunstroute in het weekend van 11 en 12 september. Zoals gebruikelijk valt dat samen met Open Monumentendag.(zie bldz. 19 in het boekje)

Vindt u dit artikel leuk of informatief, deel het!