Kunstroute Workum mei 2013 weer van start

Na een korte winter staan we te trappelen om alle ideeën weer vorm te geven en er een prachtig kunst en cultuurjaar in Workum van te maken. Natuurlijk organiseren we ook dit jaar, voor de derde keer alweer, de kunstroute. Op 4-5 mei en 11 – 12 mei zullen alle kunstenaars, ateliers, en galeries hun werk tentoonstellen. De musea doen ook weer mee aan “Kunstroute Workum mei 2013”. Een heuglijk feit is dat Kunst in Workum is uitgebreid met maar liefst drie hierna te noemen deelnemers. Wim Zwaan maakt houten sculpturen en ingenieuze houten  spelvoorwerpen. Frans Berkhout schildert met olieverf prachtige zilte zeegezichten en is tevens aquarellist. En tot slot heeft zich een galerie toegevoegd aan deze rij gesitueerd in een grote woonboerderij genaamd Olestaete.

Verder ontvangen we ook dit jaar weer een aantal gastexposanten verspreid over de verschillende ateliers en galeries waardoor het aantal disciplines nog eens toeneemt.
Om Workum als kunst- en cultuurstad extra op de kaart te zetten stelt de middenstand van Workum ons in de gelegenheid om werk in hun winkel ten toon te stellen tijdens de twee kunstroute weekenden. Denkt u maar eens aan een gezellig dik beeld op de toonbank bij de slager, of de bloemist waar de etalage op kleur is aangepast aan een groot schilderij.
Erg leuk is dat u zich op een originele manier kunt verplaatsen tussen de twee uiterste ateliers in Workum. Geniet van een heerlijke tocht over de Dolte met de watertaxi of stap op het treintje (ook erg leuk voor kinderen) dat diverse (kunst)haltes zal aandoen. U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea aan de vrolijk wapperende gele kunstroutevlaggen met de rode blokjes.

Kunstroute Workum mei 2013

strippenkaart

Nieuw dit jaar is de introductie van de strippenkaart die kans biedt op een kunstwerk of een waardebon van een aanzienlijk bedrag. Deze strippenkaart kunt u vanaf het eerste kunstrouteweekend  gratis bij één van de deelnemers verkrijgen en is geldig tot eind september 2013. Met een bezoek aan de diverse musea, ateliers en galeries kunt u de strippenkaart met stempels vullen. Gezien de geldigheid van de kaart kunt u dus gerust nog eens terugkomen om nog meer stempels te verzamelen.

strippenkaart 2013
Deel