Kunstroute Workum 2019

Meer dan het bezoeken waard op zaterdag en/of zondag 4-5 mei

Het is een mooie traditie dat in het eerste weekend van mei de ateliers en galeries in onze stad open zijn. Dat is dit jaar dus opnieuw het geval op 4 en 5 mei van 12.00 – 17.00 u. Het aardige hiervan is dat je zo maar even heel vrijblijvend binnen kunt lopen op adressen waar je dat doorgaans minder gemakkelijk doet. En voor de kunstenaars is dit niet minder plezierig, zij vinden het altijd de moeite waard om te vertellen over dat wat hen bezighoudt.

Een win-win situatie dus: bezoekers hebben de gelegenheid om te genieten van bijzondere dingen en kunstenaars vinden het fijn om met hen in gesprek te raken.

De kunstroute ziet er elk jaar ook weer een beetje anders uit. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met de deelnemers. Enkele leden gaven er de voorkeur aan niet verder te gaan met de Kunstkring en helaas moesten we afscheid nemen van galerie De Vereeniging, galerie Ada Stel en galerie Zofier. Dat neemt niet weg dat er veel te genieten valt bij de vertrouwde adressen van Henk de Boer, Marian Kort, Piets Althuis, Petra van Stam,  Siete Koch (nu op Merk 13) en Frans Berkhout

Kunstroute 2019 Workum

Met veel plezier voegen we aan de Kunstroute Workum 2019 aan deze vertrouwde adressen nu een paar nieuwe toe:

Aan de kunstroute doen natuurlijk ook mee Museum Jopie Huisman en het prachtig ingerichte museum in de Waag van Warkums Erfskip.

Verder wijzen we graag op de kunstpanelen die door de hele stad bevestigd zijn aan lantaarnpalen. Deze panelen tonen het werk van kunstenaars die geboren zijn in Friesland en van wie hun werk in een Nederlands museum is opgenomen. Op deze wijze worden alle musea, galeries en ateliers met elkaar verbonden.

U wordt van harte uitgenodigd om tijdens de kunstroute Workum 2019

‘kunst te komen kijken’

op 4 en/of 5 mei in Workum.

 1     Atelier de halve Zwaan  – Dwarsnoard 75
 2     Kunsthuis Kort  – Noard 200
 3     Art by Suus  – Noard 109
 4     Piets Althuis  – Noard 18
 5     Jopie Huisman Museum  – Noard 6

 6   Museum Warkums Erfskip  – Merk 4
 7    HNK/R Art – Begine 31
 8    Kunst van Petra  – Merk 17
 9    Atelier Siete Koch – Merk 13 (achter pandje 13)
10   Frans Berkhout  – Vicariswei 28
11   Matteke de Vries  – Súd 143

 

Workum kunstroute 2019 palttegrond
Deel