Kunstroute Workum 2016

Kunst In Workum poster kunstroute 2016

Zaterdag 30 april wordt de Kunstroute Workum 2016 voor de zesde keer gehouden. Het nieuwe boekje ‘Kunst in Workum’ kunt u vinden bij alle deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea in Workum.

De Kunstroute wordt gehouden in de weekenden

van 30 april en 1 mei en  van 7 en 8 mei.

Door de samenwerking van de enthousiaste middenstand en de kunstenaars zal ook dit jaar weer kunst van verscheidende kunstenaars te zien zijn bij diverse ondernemers. De Workumer middenstand is een wezenlijk onderdeel van deze prachtige stad en door zijn deelname aan Kunstroute Workum wordt Workum als kunst- en cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.
De grote diversiteit aan materialen die door de kunstenaars gebruikt worden en de verschillende kunstvormen leiden tot een zeer gevarieerd aanbod, van klein tot groot. 

Wat u hier kunt zien zijn onder andere beelden gemaakt van albast, speksteen, brons, hout en glas. Ook schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars, evenals fotografie in verschillende vormen. Dit jaar kunt u ook gastexposanten aantreffen bij verschillende ateliers. U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea aan de bekende’gele kunstroutevlaggen’ met de rode blokjes. Na 10 jaar in Nieuweschoot gevestigd te zijn geweest is galerie Zofier nu in Workum gevestigd. We zijn blij dat zij samenwerkt met de organisaties Beeldenstad Workum en ‘Kunst in Workum’. De route van Kunstroute Workum 2016 is met borden aangegeven. Als u zích wil verplaatsen tussen de twee’uiterste’ ateliers kunt u gratis gebruik maken van het treintje dat diverse (kunst)haltes zal aandoen. Ook erg leuk voor de kinderen!

Deelnemers Kunst in Workum

Kunst in Workum plattegrond
 1     Atelier de halve Zwaan  – Dwarsnoard 75
 2     Kunsthuis Kort  – Noard 200
 3     Museum Kerkelijke Kunst  – Noard 173
 4     Tjitske Andriesse  – Noard 131
 5     Piets Althuis  – Noard 18
 6     Jopie Huisman Museum  – Noard 6
 7     Kunst-van-Petra  – Merk 17 
 8     Koch Pottery  – Merk 18
 9    Atelier Galerie Begine10  – Begine 10
10   Rik Denekamp Fotagrafie  – Begine 29
11   Galerie de Vereeniging  – Sùd 13
12   Galerie Ada Stel  – Sùd 32
13   Frans Berkhout  – Vicariswei 28
14   Jan Kok – Stienikkers 21
15   Floor van der Leun  – Hearekunst 11
16   Galerie Zofier  – Olestaete,Aldewei 26
Deel