Eerste twee weekenden mei kunstroute Workum 2015

Poster Kunst in Workum kunstroute 2015

Het is weer bijna zover, op 2 – 3 mei en 10 – 11 mei wordt weer de Kunstroute Workum 2015 gehouden. Dit jaar is het eerste lustrum van de Kunstroute Workum, in 2000 zijn wij van start gegaan dus is dit nu het vijfde jaar waarin dit gehouden wordt. Overal ligt het nieuwe Kunst in Workum boekje editie 2015 klaar voor iedereen. Hierin staan de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea van Workum vermeld.

Door de grote diversiteit aan materialen die door de kunstenaars gebruikt worden en de verschillende kunstvormen leiden tot een zeer gevarieerd aanbod van klein tot groot. Wat u hier kunt zien zijn onder andere sieraden, beelden gemaakt van albast, brons, hout, of glas.

Ook schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars evenals fotografie in verschillende vormen. Dit jaar heeft menig atelier ook weer een gastexposant uitgenodigd. Daardoor kunt u nu genieten van kunstwerken gemaakt van textiel, metaal of plastic, en prachtige etsen. U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea en de bekende “gelekunstroutevlaggen” met de rode blokjes.

Kunst bij Middenstand

Ook dit jaar is er weer kunst te zien bij de middenstand, in de etalages en de winkels en bij de horeca treft u van verscheidene kunstenaars werk aan. Door het enthousiasme van de winkeliers en horeca is het weer mogelijk gemaakt om kunstwerken van de deelnemers en gastexposanten van de Kunstroute Workum te presenteren op verschillende plaatsen. De Workumse middenstand is een wezenlijk onderdeel van deze prachtige stad, door hun deelname aan Kunstroute Workum wordt Workum als kunst- en cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

Als u zich wil verplaatsen tussen de twee uiterste ateliers  kunt u gebruik maken van het treintje die diverse (kunst)haltes zal aandoen, ook erg leuk voor de kinderen.

HELAAS ZONDAG 3 mei GEEN treintje i.v.m.   storing!
Open monumentendagen Workum

De route van Kunstroute Workum 2015 kunt u op 2 manieren volgen; of via het Noard óf Workum binnenkomend bij de rotonde op de rondweg N359. Vlak bij de sporthal leidt een geel/rood bord op de hoek bij de Vicariswei naar Frans Berkhout, daarna meandert de route naar Jan Kok (Stienikkers 21), beide zijn kunstschilders. De geel/rode wegwijzers staan dan richting de sluis waar beeldhouwer Floor van der Leun haar werkruimte vlakbij heeft (Hearekeunst 11).
Over de sluis langs de haven; Súd114 vind u Galerie Kesk. Daar bent u op steenworp afstand van de Merk. De wegwijzers wijzen u dan de weg, evenals de aangebrachte plattegrondjes, naar de andere kunstenaars en galerieën. Aan het Noard beginnend kan eveneens de geel/rode bewegwijzering gevolgd worden. Ook dan komt u als vanzelf op de Merk.

  • zaterdag   2 mei         12:00  – 18:00 uur              
  • zondag     3 mei         12:00  – 17:00 uur
  • zaterdag   9 mei         12:00  – 18:00 uur              
  • zondag    10 mei        12:00  – 17:00 uur
Tijdens de kunstroute zijn alle zaken geopend m.u.v. :
  • Museum Kerkelijke Kunst ZONDAG gesloten.
  • 9 & 10 mei  gesloten:
    • Frans Berkhout  14
    • Atelier Fjoer      16
Deel