Kunstweekend en Open Monumentendagen Workum weer een mooie combi

Kunstweekend en Open Monumentendagen Workum weer een mooie combi

Kunstweekend en Open Monumentendagen logo ARTWORKumZaterdag 14 september is weer de jaarlijkse ARTWORKum op het gezelligste plein van Friesland.

Vrijwel alle galeries en ateliers zijn open, op de Merk is de ARTWORKum en al wandelend ontdekt u aan de lantaarnpalen kopieën van kunstwerken van Friese kunstenaars.

En als u denkt vrijwel alle? Kunsthuis Kort doet niet meer mee in Workum aan de kunstroute, helaas. Marian Kort is verhuisd naar Harlingen en hoopt medio oktober daar haar nieuwe zaak te openen.

Maar Galerierie de Vereeniging opent als “popup” in het weekendKunstweekend en Open Monumentendagen
van 14 en 15 september nog een keer de deuren.
Frans Berkhout zal daar exposeren met zijn schilderijen en ook zelf meestal aanwezig zijn.  Daarnaast wordt er beelden geëxposeerd van de beeldhouwer Christien van Aken.

Tijdens het Kunstweekend en Open monumentendagen is er weer veel te genieten in Workum.

In Workum kun je er wel twee dagen over doen om de karakteristieke monumenten te bekijken.
Om te beginnen drie kerken St. Gertrudiskerk, St. Werenfriduskerk, doopsgezinde kerk (Vermaning).
Op de Merk vindt u De Waag met het Museum Warkums Erfskip, ‘It Pottebakkershûs’ met oude voorbeelden van het Workumer aardewerk en het voormalig stadhuis waarin u o.a. verrast wordt door een kleine tentoonstelling.
Er zijn demonstraties in de Begine smederij en activiteiten op scheepstimmerwerf De Hoop. De Nijlânnermole en Ybema’s molen draaien.
Nog twee adressen zijn zeker een bezoek waard: Het Sleeswijckhuis, Noard 5 en ‘De Halve Zwaan’/Peerdestal, Dwarsnoard 75. (Helaas door omstandigheden zaterdag 14 september gesloten)

’s Middags rijdt het stadstreintje van de Sluis t/m Dwarsnoard en het stads(draai)orgel speelt.

Vindt u dit artikel leuk of informatief, deel het!