Kunstroute Workum 2018

Kunstroute Workum 2018In 2018 zal de kunstroute Workum worden gehouden in het eerste weekend van mei. Zaterdag 5 en Zondag 6 mei kunt U weer terecht bij alle deelnemers aan Kunst in Workum. Overal ligt dan het nieuwe Kunst in Workum boekje klaar voor de bezoekers met de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea van Workum.

Nieuwe deelnemers dit jaar:
- Arte Suite - Noard 139 en
- Museum Warkums Erfskip - Merk 4.

Ook dit jaar is er dus weer een zeer gevarieerd aanbod.

Overzichtsexpositie

Kunstroute Workum

In het Jopie Huisman Museum kunt U ook een groepsexpositie bekijken. Alle deelnemers hebben een representatief werk neergezet om te exposeren. Dat kan zijn een schilderij, beeld, keramiek of een foto. Met de indrukken die u opdoet bij de expositie kunt u een goede keuze maken van de ateliers/galeries die u wilt bezoeken.

De entrée bij het museum is niet gratis. Maar wellicht toch een mooie gelegenheid om het museum (nog eens) te gaan bekijken.
Een goed moment om gelijktijdig de nieuwe maar tijdelijke bruikleenexpositie efkes thús te bewonderen.

Ook in 2018 zijn er weer gratis rondleiding op de eerste zondag van de maand! Dus ook op zondag 6 mei. Aanvang 13.30 uur. Reserveren is niet nodig. U betaalt alleen entree.

En een extra motivatie om de kunstroute Workum 2018 te bezoeken.

 

Efkes thús

'Efkes thús': in 2018 zijn 34 werken van Jopie Huisman een jaar lang weer even 'thuis'.
Ter ere van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 is in het Jopie Huisman Museum een bijzondere bruikleententoonstelling te zien. Uit de privéverzameling van de Zwitserse ondernemer Frederik Paulsen hangen ruim dertig werken van Jopie Huisman in Workum.

PopUp Galerie

Dit jaar is er een popup galerie in El Gusto. De leukste wijnwinkel van Zuidwest-Friesland met Spaanse wijnen, Spaanse en Nederlandse delicatessen en leuke kadoartikelen.

De gastexposante Petra Cappers zal haar werk tonen alleen tijdens de kunstroute Workum op zaterdag 5 en zondag 6 mei.
Adres : Roggemolestege 5  Workum

 

kunstroute Workum 2018

Buiten museum Workum

Friese kunstenaars, bekend en onbekend. Straks weet iedereen dat M.C. Escher een geboren Fries is door de geweldige expositie in het Fries Museum. En Alma Tadema is gezien alle publiciteit en de zeer druk bezochte tentoonstelling ook een bekende Fries geworden. Maar er zijn nog veel meer Friese kunstenaars die gezien mogen worden.

Door de stad heen hebben wij panelen aangebracht met werken van bekende en minder bekende Friese kunstenaars. Op deze wijze gaan we alle musea, galeries en ateliers met elkaar verbinden.
Uitgangspunt: Kunstenaars die geboren zijn in Friesland en geëxposeerd hebben en/of in collectie van musea zijn opgenomen.

Met medewerking van veel musea wordt op deze manier kunstwerken van Friese kunstenaars bij elkaar gebracht.

Deelnemers – Plattegrond

Kunstroute Workum 2018
Deel