Kunstroute Workum - het bezoeken waard

Kunstroute Workum

De Kunstkring Workum organiseert jaarlijks de kunstmanifestatie “Kunst in Workum”. De planning is om dit te doen in het eerste weekend van mei. Dit jaar – 2022 – is dit op zaterdag 7- en zondag 8 mei. Tijdens deze route ligt dan overal het nieuwe boekje klaar voor de bezoekers met de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea.

Wij proberen ook ieder jaar weer kunst te plaatsen bij de middenstand, in de etalages en de winkels en bij de horeca. Door het enthousiasme van de winkeliers en horeca is het mogelijk om kunstwerken van de deelnemers en gast-exposanten te presenteren op verschillende plaatsen. De  middenstand is een wezenlijk onderdeel van deze prachtige stad, door hun deelname wordt onze mooie Elfstedenstad als kunst- en cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

Het tweede weekend van september, tegelijk met Open Monumentendag, wordt de tweede kunstroute  “Kunst in Workum” gehouden. Tijdens dit weekend in 2022 van 10 en 11 september is er ook het Uitfestival  SWF – Workum.

logo's kunstroute september 2021
Kunstroute Workum Open Monumentendagen
kunstroutes Workum
kunstroute mei 2022 Eindelijk kan het weer! Kunstroute in Workum

Kunstroute mei 2022. Eindelijk kan het weer, ook in Workum!

De kunstroute mei 2022.  Eindelijk kan het weer op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei in Workum. Na twee jaar afgelasten i.v.m. Corona kan nu iedereen weer heerlijk de bezoekers ontvangen. Alle musea, galeries en ateliers weer open!

Eerst maar even de wijzigingen.

Blader door boekje
Kunst in Workum 2022

U kunt alvast digitaal door het boekje kunst in Workum bladeren. Maar natuurlijk ligt op alle deelnemende adressen eventueel een boekje voor het meenemen.

En wilt u iets meer weten over de kunstenaars dan kunt u in de serie een ‘Kunstzinnige kennismaking’ met het werk van…… geschreven door Albert Althuis meer lezen over de deelnemende kunstenaars. U vindt de link hier

Kunstroute mei 2022. Eindelijk kan het weer! 
Dus laat u verrassen door de kunst in Workum op zaterdag 7  of zondag 8 mei van 12:00 tot 17:00 uur.