Kunstroute Workum mei 2017 Parel in Friesland goed bezocht

Kunstroute Workum mei 2017

De kunstroute Workum mei 2017 is op zaterdag 6 en zondag 7 mei door vele kunstliefhebbers bezocht. Ook in de stad zag je veel mensen rondlopen met het bekende boekje van Kunst in Workum in de hand. Maar ook de verzamelexpositie in het Jopie Huisman Museum is zeer naar wens verlopen. Dit vraagt om een herhaling tijdens de kunstroute van 9 en 10 september 2017. Onderstaand een overzicht van de expositie. En het weer werkte natuurlijk ook geweldig mee. Zondag trok de meeste bezoekers.

Workumse middenstand

Gedurende de maand mei kunt U ook verrassende kunst aantreffen bij de Workumse middenstand. Want van verschillende Workumer kunstenaars hangt een schilderij of staat een beeld in een etalage. Hierdoor wordt Workum als kunst- en Cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

In het atelier van Floor van der Leun was een mooie overzichtstentoonstelling van Jan Kok†. Heel verrassend voor zeer veel mensen. Werk vanaf zijn begin periode  tot net voor zijn overlijden. Joan, de echtgenote van Jan, kan erg veel vertellen over de achtergronden van al zijn werk. Zo voor de vuist weg vertelt zij dan zeer veel fases van zijn leven en zijn schilderijen.

We kijken terug op een mooie kunstweekend. We hopen tijdens de kunstroute op 9 en 10 september weer vele bezoekers te mogen verwelkomen. Het zijn dan ook nog Open Monumentendagen met als thema : Boeren, burgers en buitenlui

Misschien ook nog interressant om te lezen :Jan Kok in Zwedenhttps://wp.me/p4O09B-mq

Vindt u dit artikel leuk of informatief, deel het!