Kunstroute Workum 2016

Kunstroute mei 2016

Morgen, Zaterdag 30 april is de start van de Kunstroute Workum die voor de zesde keer wordt gehouden.

Door de samenwerking van de enthousiaste middenstand en de kunstenaars zal ook dit jaar weer kunst van verscheidende kunstenaars te zien zijn bij diverse ondernemers. De Workumer middenstand is een wezenlijk onderdeel van deze prachtige stad en door zijn deelname aan Kunstroute Workum wordt Workum als kunst- en cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

De grote diversiteit aan materialen die door de kunstenaars gebruikt worden en de verschillende kunstvormen leiden tot een zeer gevarieerd aanbod, van klein tot groot. Wat u hier kunt zien zijn onder andere beelden gemaakt van albast, speksteen, brons, hout en glas. Ook schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars, evenals fotografie in verschillende vormen.

Dit jaar kunt u ook gastexposanten aantreffen bij verschillende ateliers. U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea aan de bekende’gele kunstroutevlaggen’ met de rode blokjes. Na 10 jaar in Nieuweschoot gevestigd te zijn geweest is galerie Zofier nu in Workum gevestigd. We zijn blij dat zij samenwerkt met de organisaties Beeldenstad Workum en ‘Kunst in Workum’. De route van Kunstroute Workum 2016 is met borden aangegeven. Als u zích wil verplaatsen tussen de twee’uiterste’ ateliers kunt u gratis gebruik maken van het treintje dat diverse (kunst)haltes zal aandoen. Ook erg leuk voor de kinderen!

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. En dan is het leuk dat de Kunstroute Workum daar ook bij hoort.

Vindt u dit artikel leuk of informatief, deel het!