header website BSW
meer dan welkom

Bezoekers meer dan welkom in Workumse Musea galeries en ateliers

Bezoekers meer dan welkom in onze mooie stad Workum.

Woensdagavond 27 mei vond op initiatief van de Ondernemersvereniging Workum een brainstorm sessie plaats om Workum voor te bereiden op het komende toeristenseizoen in deze Coronatijd. Doel is om de bezoekers aan onze mooie stad een gastvrij maar tegelijkertijd ook een Corona-veilige omgeving te bieden. Aan het overleg namen vertegenwoordigers van de gemeente, Plaatselijk Belang, Promotie Workum, Kunstkring Workum, artsen en ondernemers deel. Wethouder Maarten Offinga complimenteerde Workum met dit breed opgezette initiatief dat elders in de gemeente navolging zou verdienen.

Gelukkig kunnen het Jopie Huisman Museum en Museum Warkums Erfskip vanaf 1 juni ook weer de deuren openen voor bezoekers. Alleen tickets vooraf bestellen.
Ook bij de galeries en ateliers, als zij de deuren geopend hebben, zijn bezoekers weer meer dan welkom.
Ook wij zullen de bezoekers zoveel mogelijk Corona-veilig te ontvangen. Waarbij we erop vertrouwen dat de bezoekers zich ook corona-veilig gedragen.

Niet alle galeries of ateliers zijn ruim gehuisvest. Dus soms zullen bezoekers even geduld moeten hebben om naar binnen te kunnen.
Maar tot op heden hebben wij daarover geen klagen. Zelfs afgelopen weekend toen het al zeer druk was ging dat steeds heel soepel.

meer dan welkomHet kunstwerk van Henk de Boer op de Merk, zoals op de foto staat, is nu vervangen door terras. De horeca mag de hele Merk hiervoor gebruiken op basis van de 1,5 meter regeling. Maar gelukkig is er nog plek vrij op de Merk om het kunstwerk te verplaatsen.

Laten we van het mooiste plein van Friesland ook een gastvrij corona-veilig plein maken!

We hopen met elkaar er toch nog een mooi  2020 van te maken en bezoekers van Workum met een gastvrij onthaal  te verwelkomen.

 

 

 

 

Deel