header website BSW

Kunstroute Workum mei 2017 – bezoek de Parel in Friesland

Bezoek de Parel in Friesland

Kunst in Workum op zaterdag 6 en zondag 7 mei

De woorden Parel in Friesland komen van de oud-CdK Friesland Hans Wiegel. In ons jaarlijkse boekje Kunst in Workum heeft de heer Wiegel dit jaar het voorwoord geschreven. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij de deelnemers aan de kunstroute Workum. Maar ook bij vele hotels/restaurants en B&B in de regio. Kunst leeft ook in onze regio Súdwest Fryslân.

Overzichtsexpositie

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei kunt u weer veel Kunst komen bewonderen in Workum. In het Jopie Huisman Museum kunt u genieten van een overzichtsexpositie. Alle deelnemers exposeren hier en hebben een representatief werk neergezet.
Dat kan zijn een schilderij, beeld, keramiek of een foto. Met de indrukken die u opdoet bij de expositie kunt u een goede keuze maken van de ateliers die u wilt bezoeken.
De entrée bij het museum is niet gratis. Wellicht toch een mooie gelegenheid om het museum (nog eens) te bezoeken.

Ontdek verrassende kunst en ontmoet inspirerende kunstenaars in de ateliers en galeries! Kom kijkenKunstroute Workum 2017 en laat u verrassen door uiteenlopende manieren van werken en verschillende disciplines en technieken, die de kunstenaars gebruiken.

Gastexposanten/kunstenaars
Er zijn diverse “gastexposanten/kunstenaars op bezoek” bij verschillende ateliers.

  • Floor van der Leun, wil dit keer, naast haar eigen werk, ruimte maken voor een kleine greep uit het werk van Jan Kok.
  • Bij Kunst van Petra kunt u Rein Veldboer en Mar ter Wal aan het werk zien. Ook zal Siete Koch-keramist daar zijn techniek op de draaischijf tonen.
  • Tjitske Andriesse exposeert naast haar eigen schilderijen ook werk van de keramiste Riet Bakker en op zondagmiddag om 15.00 uur leest de dichteres Dien L. De Boer voor uit haar eigen werk.
  • Bij Galerie Zofier is er op zondagmiddag een lezing om 15:00 uur van een fotograaf. Dus heeft U interesse in fotografie dan is dit uw kans.
    Galerie Zofier biedt bezoekers de mogelijkheid om Kunst in Workum optimaal te beleven. En dan is een fiets het juiste vervoersmiddel. Daarmee kunnen kunstliefhebbers een ronde langs de galeries en open ateliers maken en tussendoor nog ergens wat drinken of lunchen bij een van de vele leuke restaurantjes. In plaats van witte fietsen hebben we in Workum kunstfietsen.

 

Workumse middenstand

Naast dit alles kunt u ook verrassende kunst aantreffen bij de Workumse middenstand want van verschillende Workumer kunstenaars hangt een schilderij of staat een beeld in een etalage. Hierdoor wordt Workum als kunst- en Cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

Kunstpanelen

Per fiets of al wandelend door deze Parel in Friesland Workum kunt u ook nog 25 Friese kunstwerken uit verleden en heden aantreffen. Eind dit jaar hopen wij nog 35 kunstwerken toe te voegen. Informatie over dit project kunt u in het boekje lezen met dank aan vele musea in Nederland.
Wilt U digitaal alvast door het boekje bladeren dat vindt U dat op onze website.

Parel in Friesland plattegrond kunstroute 6 & 7 mei 2017

 

Deel