header website BSW

ARTWORKum en Open Monumentendagen mooie combinatie in Workum

ARTWORKum & Open Monumentendagen

Zaterdag 8 en zondag 8 september 2019

Kunstmarkt & Open Monumentendagen

De Stichting Stadsherstel Workum besteedt op 8 en 9 september a.s. extra aandacht aan de belangrijkste monumenten van de stad, de open monumentendagen Workum. De stichting doet dat in overleg met Warkums Erfskip en de Kunstkring Workum.

Workum staat vol met mooie monumenten en die kun je 8 en 9 sept. bekijken!

Voorbeelden:
De Sint Gertrudiskerk, De Waag, twee molens, de smederij en Scheepstimmerwerf De Hoop.

Op beide dagen zullen zoveel mogelijk galerieën, ateliers en musea open zijn. Waar dat mogelijk is, zullen demonstraties van de werkzaamheden worden gegeven. De smederij zal in bedrijf zijn. U kunt in de smederij ook demonstraties bijwonen van het maken van beelden.

En stapt U ook binnen bij de galeries, ateliers of musea in Workum.

Artworkum wandelroute Buiten museum Friese kunstenaars

Buitenmuseum Workum

Door de stad heen heeft “Beeldenstad Workum” kunstpanelen aangebracht met werken van bekende en minder bekende Friese kunstenaars. Op deze wijze worden alle musea, galeries en ateliers met elkaar verbonden. De panelen tonen het werk van kunstenaars die geboren zijn in Friesland en geëxposeerd hebben en/of in collectie van musea zijn opgenomen.

Vanaf de Artworkum kunt U de route starten.

Scheepstimmerwerf De Hoop

De scheepstimmerwerf is eerder verkozen tot mooiste monument van Súdwest-Fryslân. Daarom zetten we Workum en scheepstimmerwerf De Hoop in het bijzonder in het zonnetje. Kinderen van basisschool It Finster hebben gedichten over de monumenten in Workum geschreven. De winnende gedichten worden op 8 sept. om 15:00 uur door de kinderen voorgedragen bij de scheepstimmerwerf. Wethouder Stella van Gent zal aanwezig zijn en u bent ook van harte welkom!
Artworkum - Scheepswerf de Hoop

Wandelroute langs Monumenten, galeries, ateliers, musea en kunstmarkt

Artworkum wandelroute

De gehele wandelroute is ongeveer 5 Km. U komt dan langs alle objecten van de Open monumentendagen Workum. En U loopt dan ook over het mooiste plein van Friesland, de Merk, waar de kunstmarkt ARTWORKum wordt gehouden op zaterdag 9 september.

Open monumentendagen Workum

Tenslotte kunt U natuurlijk ook gebruik maken van het treintje. Vanaf de Sluis via de Merk naar het Dwarsnoard zal deze regelmatig langs alle objecten rijden

Open monumentendagen Workum
Deel