achtergrond menu
kop masterpage
logo faceboek
Logo Twitter Stichting Beeldenstad Workum
logo YouTube Stichting Beeldenstad Workum
RSS Feed
Hittegolf: Art Workum gaat niet door
30 June, 2015
WORKUM - Kunstmarkt Art Workum gaat dit jaar niet door. De
organisatoren zijn bang dat het veel te warm wordt op de Merk, middenin de
stad.

Het was een lastige beslissing, zegt een van de initiatiefnemers Rik Denekamp. ,,Doodzonde natuurlijk, want we zijn daardoor meteen een beetje buiten beeld. Maar gezien de hoge temperaturen die worden voorspeld, kunnen we niet anders.''

Hij was bang dat de kunstmarkt maar weinig mensen zou trekken. Alle standhouders onder wie keramiste Siete Koch en beeldhouwster Petra van Stam zijn afgebeld.

Art Workum toont al enkele jaren 's zomers werk van beeldend kunstenaars uit verscheidene disciplines. De deelnemers komen zowel uit het Noorden als uit de rest van Nederland. Vorig jaar viel het evenement ook al in het water: het stortregende die dag. Denekamp gaat niet bij de pakken neer zitten: volgend jaar komt er gewoon weer een kunstmarkt.

http://www.beeldenstadworkum.nl/artfair/
Workum in Ron's radioshow
Workum in Ron's radioshow
09 May, 2015
Met de trein langs de Kunstroute

In het Friese Workum kunt u op zondag 10 mei met een speciaal treintje langs de kunstroute reizen. Sieraden, beelden, schilderijen, u kunt van alles bewonderen, op verschillende plaatsen in de stad.

Datum: zondag 10 mei 2015
Locatie: Workum

Luister radio fragment


04 May, 2015
Eerste lustrum Kunstroute Kunst in Workum

01-05-2015 - WORKUM - De vijfde editie van de Kunstroute Workum is op 2, 3 en 9 en 10 mei. De Kunstroute biedt een zeer gevarieerd aanbod met onder andere sieraden, beelden gemaakt van albast, brons, hout, of glas. Ook schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars evenals fotografie in verschillende vormen. Dit jaar heeft menig atelier ook weer een gastexposant uitgenodigd.


Zie website
Eerste lustrum Kunstroute Kunst in Workum
01 May, 2015
WORKUM – De vijfde editie van de Kunstroute Workum is op 2, 3 en 9 en 10 mei.

De Kunstroute biedt een zeer gevarieerd aanbod met onder andere sieraden, beelden gemaakt van albast, brons, hout, of glas. Ook schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars evenals fotografie in verschillende vormen.

Lees verder op website
  (Balkster Courant)
01 May, 2015
Op 2 – 3 mei en 10 – 11 mei wordt de Kunstroute Workum gehouden, het eerste lustrum. Het nieuwe ‘Kunst in Workum boekje’ editie 2015 ligt klaar met een overzicht van de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea van Workum. Door de grote diversiteit aan materialen die door de kunstenaars worden gebruikt, is het overzicht behoorlijk uitgebreid. Variërend van sieraden, beelden gemaakt van albast, brons, hout, glas, schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars, evenals fotografie in verschillende vormen.

30 April, 2015
WORKUM – In de weekenden van  2/ 3 en 10/11 mei wordt voor de vijfde keer de Kunstroute Workum gehouden.

Op verschillende plaatsen ligt het nieuwe Kunst in Workum boekje editie 2015 klaar. Hierin staan de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea van Workum vermeld. Door de grote diversiteit aan materialen die door de kunstenaars gebruikt worden en de verschillende kunstvormen leiden tot een zeer gevarieerd aanbod van klein tot groot. Het gaat onder andere om sieraden, beelden gemaakt van albast, brons, hout, of glas. Maar ook schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars evenals fotografie in verschillende vormen.
GPTV: Twee weekenden lang kunstroute door Workum
GPTV: Twee weekenden lang kunstroute door Workum
30 April, 2015
Komend weekend en het weekend daarop vindt de Kunstroute Workum plaats. Op alle vier dagen kunnen bezoekers terecht bij ateliers, winkels en horecagelegenheden, waar verschillende kunstvormen te zien zijn. De organisatie hoopt hiermee Workum als kunst- en cultuurstad onder de aandacht te brengen.

Klik hier voor de opname
Beleef Friesland Kunst in Workum 2015
29 April, 2015
Het is weer bijna zover, op 2 - 3 mei en 10 – 11 mei wordt weer de Kunstroute Workum gehouden. Dit jaar is het eerste lustrum van de Kunstroute Workum, in 2000 zijn wij van start gegaan dus is dit nu het vijfde jaar waarin dit gehouden wordt. Overal ligt het nieuwe Kunst in Workum boekje editie 2015 klaar voor iedereen. Hierin staan de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea van Workum vermeld.

Kunstroute nadert
Kunstroute nadert
21 April, 2015
Bron : Workumerkrant FRISO

Het is weer bijna zover,  op 2 - 3 mei en 10 – 11 mei wordt weer de Kunstroute Workum gehouden. Dit jaar is het eerste lustrum van de Kunstroute Workum, in 2000 zijn wij van start gegaan dus is dit nu het vijfde jaar waarin dit gehouden wordt. Overal ligt het nieuwe Kunst in Workum boekje editie 2015 klaar voor iedereen. Hierin staan de deelnemende kunstenaars, ateliers, galeries en musea van Workum vermeld.

Door de grote diversiteit aan materialen die door de kunstenaars gebruikt worden en de verschillende kunstvormen leiden tot een zeer gevarieerd aanbod van klein tot groot. Wat u hier kunt zien zijn onder andere sieraden, beelden gemaakt van albast, brons, hout, of glas. Ook  schilderijen van acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars evenals fotografie in verschillende vormen. Dit jaar heeft menig atelier ook weer een gastexposant uitgenodigd. Daardoor kunt u nu genieten van kunstwerken gemaakt van textiel, metaal of plastic, en prachtige etsen. U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea en de bekende “gelekunstroutevlaggen” met de rode blokjes.

Ook dit jaar is er weer kunst te zien bij de middenstand, in de etalages en de winkels en bij de horeca treft u van verscheidene kunstenaars werk aan.  Door het enthousiasme van de winkeliers en horeca is het weer mogelijk gemaakt om kunstwerken van de deelnemers en gastexposanten van de Kunstroute Workum te presenteren op verschillende plaatsen. De Workumse middenstand is een wezenlijk onderdeel van deze prachtige stad, door hun deelname aan Kunstroute Workum wordt Workum als kunst- en cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

Als u zich wil verplaatsen  tussen de twee uiterste ateliers kunt u gebruik maken van het treintje die diverse (kunst)haltes zal aandoen, ook erg leuk voor de kinderen.

De route van Kunstroute Workum 2015 kunt u op 2 manieren  volgen; of via het Noard óf Workum binnenkomend bij de rotonde  op de rondweg N359.  Vlak bij de sporthal leidt een geel/rood bord op de hoek bij de Vicariswei naar Frans Berkhout, daarna meandert de route naar Jan Kok (Stienikkers 21), beide zijn kunstschilders. De geel/rode wegwijzers staan dan richting de sluis waar beeldhouwer Floor van der Leun haar werkruimte vlakbij heeft (Hearekeunst 11).
Over de sluis langs de haven; Súd114 vind u Galerie Kesk. Daar bent u op steenworp afstand van de Merk. De wegwijzers wijzen u dan de weg, evenals de aangebrachte plattegrondjes, naar de andere kunstenaars en galerieën. Aan het Noard beginnend kan eveneens de geel/rode bewegwijzering gevolgd worden. Ook dan komt u als vanzelf op de Merk.