header website BSW

Kunstweekend een echte topper

Opening Kunstweekend

Kunstweekend poster-kunstroute-2014

Voor een uitgebreid verslag en veel foto’s :

http://www.workum.nl/nl/home/nieuws/3053

Vrijdagavond 2 mei werd het kunstweekend officieel geopend door demissionair wethouder Wigle Sinnema van de gemeente Súdwest-Fryslân. Wethouder Sinnema stelde dat Workum “wel heel erg Súdwest-Fryslân is. Wat is er groener dan de weilanden rondom Workum?”

Onze stad past dus prima binnen het groene profiel van de gemeente, maar ook binnen het blauwe, dat van het water en de watersport, zo vervolgde Sinnema. “We hebben als gemeente ook een heel hoog cultureel profiel,” aldus de scheidende wethouder, “en ook dat is heel erg Workum. Ze kunnen in onze gemeente veel meer dan zingen en blazen. En iedere  stad en ieder dorp ontwikkelt zijn eigen cultuur. Je onthoudt, ook als wethouder, altijd je laatste ervaring. Deze dus.”

Hij opende de Kunstroute Workum door op een toeter te blazen en daarna een fraai werk op de Merk te onthullen: afbeeldingen van een tal kunstwerken op groot formaat waarmee alle deelnemende galeries, ateliers, schilders, beeldhouwers en wat dies meer zij zich presenteerden.

Voorafgaande aan de officiële opening had een selectie uit Crescendo zich al op meenemende wijze laten horen in ‘De Tillefonneblues‘. Het popkoor XL onder leiding van Jitske Draijer bracht daarna ‘This is wat it feels like’ van de wereldberoemde dj Armin van Buuren welluidend ten gehore.

Het was werkelijk een schitterend weekend. En wat heeft Workum zich weer overtuigend als stad van kunst en cultuur op de kaart gezet. Geweldig en veel lof voor alle kunstenaars!

 

Deel