header website BSW

Gezichten van Workum bij opening kultuerhús Klameare

Gezichten van Workum

Het is al weer bijna 3 jaar geleden dat we als bestuur van de Stichting Beeldenstad Workum het idee hadden om een cadeau aan te bieden bij de opening van de nieuwe Klameare, gezichten van Workum.

Het voorstel van bestuurslid Laura Gerritsen om portretten van Workumers in hun dagelijks doen te schieten werd enthousiast ontvangen.  Aan Laura de opdracht een fotograaf te zoeken die bekend is in Workum en ook bereid is met regelmaat en onverwachts wat mensen op de plaat vast te leggen.

Zo kwamen we terecht bij Jenny Bouma. Voor veel bewoners wellicht geen onbekende. Jenny fotografeert met regelmaat tijdens feesten en evenementen die in Workum worden gehouden.
De foto’s zijn dan weer terug te vinden op de website workum.nl.

Voor Jenny was het een “rekbaar en langdurig” project.  De opening van de nieuwe Klameare werd maar steeds vooruitgeschoven. De stapel foto’s groeide. Uiteindelijk was de datum bekend en moest uit de hoeveelheid geschoten materiaal een keuze worden gemaakt. Maar de vraag was voor hoeveel foto’s is er plaats. Er werd besloten om een keuze te maken en dit terugbrengen tot vijftig foto’s.  Toen werd ook duidelijk dat voor het ophangen van de foto’s een volgende uitdaging te wachten stond. Overal ophanghaakjes in de muur was natuurlijk geen optie. Maar in het kader van “Klameare club van 100” hebben we als bestuur van de Stichting Beeldenstad Workum besloten het nieuwe kultuerhús te voorzien van een railsysteem.  Weliswaar geen bijdrage op de bankrekening maar een bijdrage in nature die goed is voor vijf leden. Afgelopen dagen hebben we het railsysteem aangebracht en zo kon op donderdag 3 maart de foto’s een plek krijgen in het nieuwe gebouw.

Afgelopen zaterdag, tijdens de open dag, was duidelijk door het commentaar dat er bekende en minder bekende Workumers zijn geportretteerd.  Hoewel we ook hoorden: “Ik had er ook wel tussen willen hangen.”  Misschien is het de moeite waard om op een rustige dag nog eens langs alle foto’s te lopen en deze te bekijken. Tijdens de enorme drukte zou U zomaar Uw eigen foto gemist kunnen hebben tussen de Gezichten van Workum.

Rest ons nog de complimenten te maken naar Trudi en Jacob. Wat een werk is er verzet. En natuurlijk ook naar de inzet van de vele vrijwilligers. Workum is een heel mooi kultuerhús Klameare rijker.

Foto’s bestellen

Foto’s inclusief lijst (A4) zijn te koop voor € 9,50.  De gefotografeerde heeft recht van eerste koop.

De intekenlijst ligt in de Klameare beneden bij de tafel of balie. Vraagt U anders Trudi Vervaart waar de lijst is. Aflevering van de foto na einde expositie eind mei 2016.

Wilt u andere mogelijkheden, foto’s kleiner- groter-op hout-glas om maar iets te noemen, neem dan contact op met Rik Denekemap, Begine 29 of via mail info@rikdenekamp.nl .

Heeft U andere vragen over de foto’s dan kunt U mailen naar jenny.bouma@planet.nl

Gezichten van Workum opening Klameare
Deel