Zaterdag 5 juli ArtWORKUM

Dit jaar organiseert Stichting Beeldenstad en Kunst in Workum de ArtWorkum2014. Zaterdag 5 juli kunnen kunstliefhebbers vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur weer terecht op het mooiste marktplein van Friesland, de Merk in Workum. Ook is er een Kunstplein met kunstenaars aan het werk naast Koch Pottery en voor Kunst bij Petra, Merk 17.

Kunstenaars
Op de ArtWorkum2014 zullen beeldende kunstenaars met een grote diversiteit aan disciplines aanwezig zijn waaronder schilderijen, beeldhouwen, keramiek, sieraden, textiel, fotografie, edelsmeden en nog veel meer. Veel kunstenaars komen uit de regio, maar ook uit andere delen van Nederland.
Muziek en nog veel meer cultuur op en rondom de Merk.
De start zal muzikaal worden ondersteund door “De Teisterband” uit Heemstede.
Zij zullen een optreden verzorgen van 11:00 tot 12:00 uur in de aanwezige muziektent.
De Teisterband brengt een breed repertoire ten gehore. Gezellige muziek om te luisteren en even de kramen op de ArtWorkum2014 te bezoeken.

“KLEINTJE KUNST”
Op het plein naast Koch Pottery, Merk 17 is er speciaal voor creatieve kinderen “Kleintje Kunst”, waar je zelf aan de slag kunt.
• Kunst met klei, zelf werken aan de draaitafel van Siete Koch
• Schilderijtje maken.
In de maand juli mag jouw schilderijtje in de etalage hangen van de galerie Begine10. Eind juli kan je het dan weer op halen.
• Buttons maken.
Op een cirkel van ongeveer 5 cm maak je een tekening, een letter, een woord of neem een kleine foto mee of een leuk plaatje. Bedenk maar iets leuks.

Van 11:00 tot 17:00 uur kan je tegen een kleine vergoeding van € 1,= terecht bij “Kleintje Kunst”. Drie kunstjes voor een Euro.

Voor kunst en cultuurliefhebbers een mooie kans voor een dagje Workum. Laat U verrassen door de aanwezige kunst. Gezellig even wat drinken of lunchen op het mooiste marktplein van Friesland en kunstenaars aan het werk zien. En natuurlijk kunt U ook een bezoek brengen aan één van de vele galeries, ateliers of musea in de nabijheid van de Merk die meer dan de moeite waard zijn.
Wij begroeten U graag tijdens de ArtWorkum2014 op zaterdag 5 juli in Workum.

Vindt u dit artikel leuk of informatief, deel het!