Website publishing : CePe produkties Workum       |  © Copyright Stichting Beeldenstad Workum  2011-2022     |      Logo : Frans Rijpstra Hoogezand       |        Disclaimer      |   
www.wigle.eu
logo Beeldenstad Workum kunst & Cultuurstad
volg ons op facbook
volg ons op Youtube
volg ons op twitter
vogel Wigle Engelsma  reiger staal hout hergebruik

In samenwerking met de Stenden Hogeschool zijn wij gestart met het opzetten van een Beelden manifestatie 2011 in Workum.
Om deze manifestatie te organiseren wordt de Stichting Beeldenstad Workum ondersteund door 2 studenten Leisure Management van de Stenden Hogeschool, Jelbrich Stegenga & Angela Terra.

Op 8, 9 en 10 juli 2011 wordt een beeldhouwmanifestatie in het stadspark te Workum gehouden. Hierbij gaat het om een uniek concept, waarbij kunstenaars aan het werk gaan met het thema Rework.

Tijdens de eerste editie van deze manifestatie zullen er rond de 15 kunstenaars drie dagen lang aan het werk zijn. Iedere kunstenaar of kunstgroep werkt aan een eigen project.
De kunstenaars zullen gebruik maken van verschillende, hergebruik materialen. Dit kan variƫren van restanten hout tot oud gereedschap.
vogel van Wigle Engelsma
Rework 2011 - Workum, culturele zomermanifestatie met uniek concept!
Aan deze beeldhouwmanifestatie is ook een project vastgekoppeld van een studente van Creatieve Therapie van Stenden Hogeschool uit Leeuwarden, Nellie Procee. Dit project heeft de naam Community Art. Kunst, gemaakt door en voor mensen zonder een kunstzinnige achtergrond.
Bij zorgcentrum Ny Mariƫnacker komt een bankje te staan dat een gespreksbankje zal worden. Het bankje wordt omringd met drie kunstwerken waarop tegels te zien zijn. Deze tegels zullen gespreksonderwerpen weergeven in beeld. De kinderen van groep 8 van OBS De Pipegaal uit Workum mogen deze gaan vormgeven. Het resultaat is een gesprekshoek, gemaakt door kinderen, voor de ouderen: "Gedachtes om te Delen"
Mensen kunnen plaatsnemen op het bankje en de kunstwerken met de gesprekstegels zo bekijken. Naar aanleiding van de beelden kunnen zij een gesprek aangaan met elkaar.

In samenwerking met werkgroep OEPS (Opvoeding Educatie Plezier en Samen) uit Workum zullen er tijdens de beeldhouwmanifestatie activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. Deze zullen niet in het park zijn, maar achter bij de Klameare. Op deze manier wordt het een gezellig, kunst- en cultuur weekend zal worden voor jong en oud. Tijdens het gehele weekend zal er een groot aantal galeries uit Workum geopend zijn.
ReWork 2011
wordt mede mogelijk gemaakt door :
PBF
Kunst van Petra
Stenden College
Beeldhouwcentrum Koudum
Wonen ZWF
VDM Wonen
Gemeente SWF
Galerei de Vereeniging Workum
Zorggroep Tellens
Jopie Huisman Museum
Hunia Drukkerij
Koch pottery
Europeselandbouwfonds
Leader logo
Europees Landbouwfonds voor
Plattelandsontwikkeling : Europa
investeert in zijn platteland.