achtergrond menu
kop masterpage
ArtWORKUM
Voor aktiviteiten stuurt  de Stichting Beeldenstad Workum persberichten uit. U kunt onderstaand de verzonden persberichten terug vinden.

PERSBERICHTEN


2013

Kunstroute mei 2013
Kunstroute mei 2013
24 April, 2013

De eerste twee weekenden van mei is het weer zover. Op 4 - 5 mei en 11 - 12 mei gaat de Kunstroute Workum van start. In het hernieuwde Kunst in Workum boekje, editie 2013, staan alle kunstenaars, ateliers, galeries en musea vermeld. Een grote diversiteit aan de door de kunstenaars gebruikte materialen leidt tot een zeer gevarieerd repertoire van klein tot groot. U kunt hierbij denken aan sieraden, maar ook beelden gemaakt van albast, brons, hout, of glas,  en ook schilderijen acryl of olieverf, van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars. Dit jaar heeft menig atelier ook weer een gastexposant uitgenodigd. Daardoor kunt u nu genieten van kunstwerken gemaakt van textiel, metaal of plastic, en prachtige etsen.
U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea aan de bekende gele kunstroutevlaggen met de rode blokjes.
U kunt de kunstroute gemakkelijk volgen met de "ART"-strippenkaart in de hand. Met een bezoek aan de diverse musea, ateliers en galeries kunt u deze met stempels vullen. De kaart geeft u, met de trekking op 2 oktober 2013, de kans op het winnen van een kunstprijs ter waarde van maar liefst 500 euro. Indien u 10 stempels heeft dingt u 1 keer mee naar de prijs, met 15 stempels twee keer en met 20 stempels drie keer. De strippenkaart kunt u vanaf het eerste kunstrouteweekend  gratis bij één van de deelnemers verkrijgen en is geldig tot en met 30 september 2013. Gezien de geldigheid van de kaart kunt u dus gerust nog eens terugkomen om nog meer stempels te verzamelen. U kunt de kaart uiterlijk op die datum weer inleveren bij één van de deelnemers. Notaris Houtsma te Workum zal de gelukkige winnaar trekken op 2 oktober. De regels zijn nog na te lezen op 
www.beeldenstadworkum.nl/strippenkaart.html
Erg leuk is dat u zich op een originele manier kunt u zich verplaatsen tussen de twee uiterste ateliers in Workum. Geniet van een heerlijke tocht over de Dolte met de watertaxi met als opstap- dan wel afstappunt de ateliers van Ruth Vulto-Gaube (no 5 uit eerder genoemd boekje) of Floor van der Leun (no 20). Deze bijzondere tocht maakt u al voor slechts 50 eurocent per vaart. Ook kunt u gebruik maken van het gratis treintje (erg leuk voor kinderen) dat diverse (kunst)haltes zal aandoen.
Een nieuw project, kunst bij de middenstand, gaat ook van start tijdens de kunstroute. Door het overweldigende enthousiasme van de winkeliers en horeca is het mogelijk gemaakt om kunstwerken van de deelnemers en gastexposanten aan de Kunstroute Workum te presenteren op verrassende plaatsen. Stelt u zich maar eens houten kunstwerken gepresenteerd als een gebakje bij de bakker voor of  prachtige sieraden tussen de lamskoteletjes. De Workumse middenstand  is tenslotte een wezenlijk onderdeel van deze prachtige stad.  Hiermee wordt  Workum als kunst- en cultuurstad extra onder de aandacht gebracht.

Dus noteer de eerste twee weekenden in mei in uw agenda en kom kunst kijken in Workum!
Kunstroute mei 2013
Kunstroute mei 2013
21 March, 2013
Kunstroute  Workum mei 2013

Na een korte winter staan we te trappelen om alle ideeën weer vorm te geven en er een prachtig kunst en cultuurjaar in Workum van te maken. Natuurlijk organiseren we ook dit jaar, voor de derde keer alweer, de kunstroute. Op 4-5 mei en 11 - 12 mei zullen alle kunstenaars, ateliers, en galeries hun werk tentoonstellen. De musea doen ook weer mee aan “Kunst in Workum 2013”. Een heuglijk feit is dat Kunst in Workum is uitgebreid met maar liefst drie hierna te noemen deelnemers. Wim Zwaan maakt houten sculpturen en ingenieuze houten  spelvoorwerpen. Frans Berkhout schildert met olieverf prachtige zilte zeegezichten en is tevens aquarellist. En tot slot heeft zich een galerie toegevoegd aan deze rij gesitueerd in een grote woonboerderij genaamd Olestaete.
Verder ontvangen we ook dit jaar weer een aantal gastexposanten verspreid over de verschillende ateliers en galeries waardoor het aantal disciplines nog eens toeneemt.
Om Workum als kunst- en cultuurstad extra op de kaart te zetten stelt de middenstand van Workum ons in de gelegenheid om ruimtelijk of plat werk in hun winkel ten toon te stellen in ieder geval tijdens de twee kunstrouteweekenden. Denkt u maar eens aan een gezellig dik beeld op de toonbank bij de slager, of de bloemist waar de etalage op kleur is aangepast aan een groot schilderij.
Erg leuk is dat u zich op een originele manier kunt verplaatsen tussen de twee uiterste ateliers in Workum. Geniet van een heerlijke tocht over de Dolte met de watertaxi of stap op het treintje (ook erg leuk voor kinderen) dat diverse (kunst)haltes zal aandoen. U herkent eenvoudig de deelnemende ateliers/galeries/musea aan de vrolijk wapperende gele kunstroutevlaggen met de rode blokjes.

Nieuw dit jaar is de introductie van de zogenaamde strippenkaart die kans biedt op een kunstwerk of een waardebon van een aanzienlijk bedrag. Deze strippenkaart kunt u vanaf het eerste kunstrouteweekend  gratis bij één van de deelnemers verkrijgen en is geldig tot eind september 2013. Met een bezoek aan de diverse musea, ateliers en galeries kunt u de strippenkaart met stempels vullen. Gezien de geldigheid van de kaart kunt u dus gerust nog eens terugkomen om nog meer stempels te verzamelen. Notaris Houtsma zal op 2 oktober om 10:30 uur van dit jaar de gelukkige winnaar trekken. De regels worden binnenkort gepubliceerd op www.beeldenstadworkum.nl.

Dus noteer de eerste twee weekenden in mei in uw agenda en kom kunst kijken in Workum!