achtergrond menu
kop masterpage
ArtWORKUM


PERSBERICHTEN


Voor aktiviteiten stuurt  de Stichting Beeldenstad Workum persberichten uit. U kunt onderstaand de verzonden persberichten terug vinden.

2012

Expositie Hosta Workum
Expositie Hosta Workum
01 November, 2012

Naar aanleiding van de positieve reacties op de expositie in de Skou te Balk er nu een vervolg in de Hosta (het ronde gebouw naast Nij Mariënacker )in Workum.
Een aantal cliënten van GGZ Fryslân is , dankzij een financiële bijdrage van Wonen Zuidwest Friesland,regelmatig actief in het atelier van Stichting Beeldenstad Workum. Hier wordt iedere week druk gewerkt onder begeleiding van beeldend kunstenaar  Petra van Stam aan het maken van hun eigen kunst.  Wonen Zuidwest Friesland  heeft gevraagd of zij ook nu weer hun prachtige werk willen tentoonstellen in de Hosta nij Nij Marienacker. De kunstwerken zullen hier in de maand november te bezichtigen zijn.

Contactpersoon:
Petra van Stam                 0651344430      
www.kunst-van-petra.nl
Samenwerking Kunst in Workum en Beeldenstad Workum
Samenwerking Kunst in Workum en Beeldenstad Workum
31 October, 2012
In de vergadering van de kunstkring Workum op vrijdag 26 oktober jl. is besloten om de samenwerking met de Stichting Beeldenstad Workum verder te continueren en te verstevigen. Met de samenwerking tussen deze twee organisaties wordt beoogd het profiel van de stad Workum als De Kunst  & Cultuurstad van Fryslân verder te versterken door het organiseren van (nieuwe) gezamenlijke activiteiten.
De Stichting Beeldenstad Workum is in 2008 opgericht. Het doel van de stichting is de positie van de (beeldhouw)kunst te versterken binnen het culturele aanbod in de Zuidwesthoek van Friesland en in het bijzonder de stad Workum waarbij samenwerking een belangrijk middel is. De Stichting Beeldenstad Workum heeft o.a. de kunstmanifestatie ReWork 2011 geïnitieerd. Het afgelopen kunstseizoen heeft de stichting de Art Fair Workum georganiseerd alsook de fototentoonstelling van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in de Sint Gertruidiskerk.
De kunstkring Workum is een samenwerking tussen de in Workum woonachtige kunstenaars, de in Workum gevestigde kunstgaleries en de musea Jopie Huisman en het museum Kerkelijke Kunst. De Kunstkring Workum organiseert jaarlijks in de eerste twee weekenden in mei de kunstmanifestatie “Kunst in Workum”.
In het kader van de samenwerking zal met name Stichting Beeldenstad Workum een coördinerende   rol vervullen alsmede aanspreekpunt voor derden zijn.
Opening expositie door de heer Van Vollenhoven
15 August, 2012
Stichting Beeldenstad Workum organiseert Foto Expositie van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven.
De heer Van Vollenhoven zal de expositie officieel openen op vrijdag 24 augustus om 16:00 uur.

Naar persbericht
Expositie Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in Workum
11 July, 2012
In het kader van kunst & cultuurstad Workum wordt op zaterdag 1 september een ArtFair georganiseerd rond de Sint Gertrudiskerk te Workum door Stichting Beeldenstad Workum in samenwerking met Kunst in Workum. We zijn heel blij dat we Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven bereid hebben gevonden in de Sint Gertrudiskerk te exposeren


Naar persbericht
Expositie Skou in Balk
26 April, 2012
Naar aanleiding van de positieve reacties op de expositie in Ny Mariënacker in Workum is er nu een vervolg in de Skou in Balk.

Naar persbericht