header website BSW

Leeuwenfontein Workum scholenproject

Leeuwenfontein Workum

In september vorig jaar werd bij Beeldenstad en Kunst in Workum al nagedacht hoe we de kinderen van Workum konden betrekken bij de Leeuwenfonteinen. Aan Diet Albersen, Hélène van de Vijver, Laura Gerritsen en Petra van Stam het verzoek om de scholen te benaderen. Alle scholen kregen de vraag of ze eventueel mee wilden doen en hun reactie was geweldig. Ze vonden het een heel leuk plan, dus alle 480 kinderen zouden meedoen!
We kozen voor petten voor de jongste groepen, een leeuwenmasker voor groep3/4, een tekening op A6 formaat voor de klassen 5/6 en als laatste gingen de oudste leerlingen aan de slag met kleine schilderijen. Het eindresultaat was opmerkelijk goed. De kinderen hadden er allemaal heel veel plezier in om ‘hun leeuw’ uit te beelden. Met verf, schaar, ecoline en viltstiften werden prachtige creaties gemaakt. Een leeuwenkop, een leeuw met een kindje, maar ook hele families. In de jungle, bij nacht, of gewoon lopend over gras. Heel inspirerend!
Als klap op de vuurpijl mogen ruim 100 kunstwerken tentoongesteld worden in de Klameare. Daar worden ze opgehangen op de begane grond en over de balustrade in de grote zaal. Bovendien zullen er ook in de bibliotheek de nodige schilderijen hangen.
Dit alles zal blijven hangen tot een week na de opening van de Leeuwenfontein en wel tot 24 mei.
Dus kom kijken naar de kunstwerken, neem Opa en Oma mee, je vader en moeder, de hele familie desnoods. Deze prachtige werken moet je gezien hebben.

Leeuwenfontein Workum
foto Diede Heinsius
Deel