Cornelia-Parker-Folkestone_Harbour_Mermaid

Kunstenaar Cornelia Parker bezoekt elfstedenstad Workum

Kunstenaar Cornelia Parker ontwerpster fontein Workum

Vrijdagavond 21 oktober heeft zij een korte impressie van haar werk gegeven. Naast de leden van de fonteincommissie Workum was er een helaas niet al te grote opkomst van geïnteresseerde bewoners.

Cornelia kan zeer enthousiast en bevlogen vertellen over haar werk en met de nodige humor. Ze exposeert al jaren over de hele wereld in grote musea en galeries.

Als u toch interesse heeft, bekijk dan zeker “even” onderstaande video’s. Ze geven een goede impressie van haar werk.Er is helaas geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar. (BBC iPlayer werkt alleen in het Verenigd Koninkrijk. Sorry, dat komt door problemen met de rechten. Helaas is imagine dus niet meer te zien)

The Roof Garden Commission 2016:

Een grootschalige sculptuur van befaamde Britse kunstenaar Cornelia Parker, geïnspireerd door de schilderijen van Edward Hopper en door twee symbolen van de Amerikaanse architectuur. De klassieke rode schuur en sinistere herenhuis van de familie Bates van Alfred Hitchcock’s 1960 film Psycho.bestaat uit de vierde jaarlijkse installatie van site-specific werken in opdracht van The Iris en B. Gerald Cantor Roof Garden.

Voor meer achtergrond informatie : metmuseum.org cornelia parker

POPPIES

“Er waren klaprozen(poppies) zo ver het oog kon zien”, zegt Cornelia Parker RA van haar recente reis naar Aylesford in Kent. Maar ze heeft het niet over echte bloemen. Ze roept het beeld op van een bezoek aan de enorme fabriek van het dorp, dat papier klaprozen produceert voor Remembrance Day. Dit leidde tot haar nieuwe werk van War Room (2015)

In de video hierboven te zien.

Elk jaar worden meer dan 40 miljoen papavers(poppies) geponst uit rollen rood papier alvorens te worden verspreid over de wereld. Maar het zijn niet de klaprozen zelf waar Parker in is geïnteresseerd in. Ze creëerde met de rollen geperforeerd papier uit de fabriek, in lagen aangebracht, het tot een tent-achtige poppy kamer.

Ook Workum heeft een poppy-krans. Die is aangebracht op de leuning van het viaduct over de N359 op de Alde Dyk bij Workum, werd op verzoek van de Werkgroep Lancaster-monument Workum vervaardigd door keramist Siete Koch uit Workum ter gelegenheid van de onthulling op 16 april 2015 van het paneel en krans voor de op 5 mei 1943 daar omgekomen bemanning van de Lancaster W4888.

Parker studeerde aan de Gloucestershire College of Art and Design (1974-1975) en Wolverhampton Polytechnic (1975-1978). Zij ontving haar MFA aan de Universiteit van Reading in 1982 en eredoctoraten van de Universiteit van Wolverhampton in 2000, de Universiteit van Birmingham (2005) en de Universiteit van Gloucestershire (2008). In 1997 werd Cornelia Parker genomineerd voor de Turner Prize, samen met Christine Borland, Angela Bulloch, en Gillian Wearing (die de prijs won). Parker is getrouwd, heeft een dochter en woont en werkt in Londen.

Bron : Wikipedia

GPTV: 11Fountainskunstenaar Cornelia Parker bezoekt Workum

Vindt u dit artikel leuk of informatief, deel het!