De warme Winterfair, vrijdagavond rondom en in de Gertrudis, op de Merk, in de Klameare en in de Begine in Workum, is een groot succes geworden. Dat lijkt zo gemakkelijk even to kunnen worden neergeschreven, maar dat zou geen recht doen aan de werkelijkheid. Vorig jaar namelijk, en iedereen zal zich dat nog kunnen herinneren, was de Winterfair eveneens een groot succes en terecht derhalve dat deze gebeurtenis dit jaar weer op de agenda prijkte. Maar zorg er dan maar eens voor dat de tweede editie hetzelfde hoge niveau haalt, dat is natuurlijk de moeilijkheid. Welnu, de stichting Workum Promotie en speciaal de met de Winterfair belaste commissie uit haar midden, is daar in geslaagd en dat is een groot compliment waard. Opnieuw een prachtige Winterfair dus.
Ellen de Ringh van de genoemde commissie vertelde dat zo'n negentig tot vijfennegentig procent van de kraampjes afkomstig was van 'eigen' Workumers; winkels, bedrijven, sectoren zoals de kunst en wat dies meer zij. En wat Workum zoal te bieden heeft werd op de markt meer dan duidelijk. Een goed punt was ook nu weer dat de Winterfair is gehouden aan het begin van de 'kerstperiode', zodat men de hausse aan kerstmarkten van allerlei soort weer prachtig heeft weten te omzeilen.
De vuurpotten, de lichtjes, alles werkte weer mee om de Winter-fair tot een schitterend geheel te maken. Maar ook in de Klameare was allerlei vertier en dat gold ook voor de Gertrudis, waar het koor Nijefurd Sjongt tot twee keer toe een miniconcert gaf. Dit gemengde koor onder leiding van Fia Zweers zal ook meewerken aan de kerstavonddienst in de Gertrudis. Nu al een gebeurtenis om naar uit te zien. Nijefurd Sjongt gaf namelijk, zeker tijdens het tweede concert, een wel heel gave proeve van zijn kunnen. Prachtig zuiver en heel mooi gezongen. Klasse!
Wat was het vrijdagavond goed toeven in de Workumer binnenstad en wat was het tot in de puntjes georganiseerd, zoals ook bleek rond - onder veel meer -het culinaire plein. Een prachtige markt! (AS)

Bron: Workumer Krant Friso
Klik op foto voor meer foto's van Koos Haantjes Workum.nl
welkom kunst projecten info pers nieuws
Art Fair