Stichting Beeldenstad Workum en Kunst IN WORKUM


In de vergadering van de kunstkring Workum op vrijdag 26 oktober jl. is besloten om de samenwerking met de Stichting Beeldenstad Workum verder te continueren en te verstevigen. Met de samenwerking tussen deze twee organisaties wordt beoogd het profiel van de stad Workum als De Kunst  & Cultuurstad van Fryslân verder te versterken door het organiseren van (nieuwe) gezamenlijke activiteiten.

De Stichting Beeldenstad Workum is in 2008 opgericht. Het doel van de stichting is de positie van de (beeldhouw)kunst te versterken binnen het culturele aanbod in de Zuidwesthoek van Friesland en in het bijzonder de stad Workum waarbij samenwerking een belangrijk middel is. De Stichting Beeldenstad Workum heeft o.a. de kunstmanifestatie ReWork 2011 geïnitieerd. Het afgelopen kunstseizoen heeft de stichting de Art Fair Workum georganiseerd alsook de fototentoonstelling van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in de Sint Gertruidiskerk.

De kunstkring Workum is een samenwerking tussen de in Workum woonachtige kunstenaars, de in Workum gevestigde kunstgaleries en de musea Jopie Huisman en  Kerkelijke Kunst. De Kunstkring Workum organiseert jaarlijks in de eerste twee weekenden in mei de kunstmanifestatie “Kunst in Workum”.

In het kader van de samenwerking zal met name Stichting Beeldenstad Workum een coördinerende   rol vervullen alsmede aanspreekpunt voor derden zijn.

Samenwerking

welkom kunst projecten info pers nieuws
Art Fair